Ποιοι είμαστε;


Τριάντα χρόνια πληρώσαμε την “ανάπτυξη”. Την είσοδο στην Ε.Ε, το ΕΥΡΩ, την Ολυμπιάδα, τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα Δομημένα Ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους “εθνικούς στόχους” και για τις “καλύτερες μέρες που θα έρθουν”. Τριάντα χρόνια μετά οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε φτωχότεροι, άνεργοι, με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, πληρώνουμε πανάκριβα την υγεία, την παιδεία, τις μετακινήσεις, το ρεύμα κ το τηλέφωνο. Για τις θυσίες που μας ανάγκασαν να κάνουμε είχαμε κέρδος μόνο τη κόλαση της οικονομικής κρίσης κ των μνημονίων.

Κάθε βδομάδα κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. ανακοινώνουν νέα βάρβαρα μέτρα. Στόχος τους είναι να φτάσουν τους μισθούς στα 300 ευρώ, την ανεργία στο 1.500.000 και τις συντάξεις κάτω από τα όρια επιβίωσης, για να μπορούν μετά να επενδύσουν σε μια κατεστραμμένη κοινωνία με πολίτες εξαθλιωμένους έτοιμους να γίνουν εργαζόμενοι-σκλάβοι. Την ίδια στιγμή κάθε εβδομάδα φεύγει και ένα δις. Ευρώ σε τόκους και τοκοχρεολύσια για τη “σωτηρία” των χρηματιστηρίων και των τραπεζών, που έχουμε “σώσει” ήδη τόσες φορές δίνοντας ενισχύσεις 110 δις από το 2009 ως σήμερα.

Το κράτος και εταιρίες επιβάλλουν παντού την κανιβαλική λογική του κέρδους και εμπορευματοποιούν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα: εργασία, παιδεία, υγεία, περιβάλλον, ελεύθερους χώρους, νερό, ελεύθερους χώρους κλπ. Απολύουν από το δημόσιο χιλιάδες εργαζομένους, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία δήθεν λόγω του ελλείμματος, ενώ έχουν έτοιμη την παράδοση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες που θα στοιχίζουν πολύ παραπάνω στο φορολογούμενο πολίτη.

Με πρόσχημα και απειλή τη χρεοκοπία θέλουν να αρπάξουν και το τελευταίο Ευρώ του εργαζομένου και να ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη τη δημόσια περιουσία. Ιδιωτικοποιούν τα δημόσια ακίνητα, για να τσεπώνουν οι διδώτες τα ενοίκια και τα κέρδη και ξεπούλησαν όλες τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις δήθεν ως ζημιογόνες. Ο ΟΤΕ, η Ολυμπιακή, τα Τουριστικά Ακίνητα, οι δημόσιοι δρόμοι παραδόθηκαν στα αρπακτικά της αγοράς και στα λαμόγια της δικομματικής εξουσίας.

                                                            Τί μπορούμε να κάνουμε;

Ας αρχίσουμε από τη συλλογική άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών. Τί θα πετύχουμε με αυτό; Θα του δημιουργήσουμε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού, βάζοντας φραγμό στα σχέδιά τους. Θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν τους επιτρέπουμε να μας ξεζουμίζουν άλλο, ότι η ανατροπή τους είναι στο χέρι μας.

Συμμετέχουμε και οργανώνουμε απεργίες διαρκείας και κάθε μορφής κινητοποιήσεις που να στοχεύει στην ανατροπή αυτής της Χούντας των κομμάτων εξουσίας της Ε.Ε και ΔΝΤ Παλεύουμε για την ανατροπή όλων των Μνημονίων που μας έχουν φορτώσει. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, αρνούμαστε να το πληρώσουμε. Δε μας δελεάζει η παραμονή σε Ευρώ και Ε.Ε. ούτε μας φοβίζουν με απειλές για έξοδο από αυτήν. Όσο κι αν μας παραμύθιασαν κάποτε για την  “ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη της ευημερίας”  τώρα όλοι ξέρουμε ότι η ΕΕ είναι συμμαχία των αγορών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Μπορούμε και μόνοι μας. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο που υπερεπαρκεί για να ζήσουμε σε μια ελεύθερη κοινωνία αυτάρκειας, ειρήνης και αλληλεγγύης που να λειτουργεί με βάση τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Μπορούν να μας αντιμετωπίσουν; Όχι δεν μπορούν! Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, μπορούμε μέσα από την συλλογική μας δράση να οργανώσουμε από τα κάτω την αντίσταση, την αλληλεγγύη και τη ζωή μας.

1.            Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονια. Η ατομική ανυπακοή γίνεται  
          συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή.
2.            Δε χρωστάμε σε κανέναν. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ Ν ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,
           ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ, δεν επιτρέπουμε σε  
           κανένα τοκογλύφο-τράπεζα να προχωρήσει σε πλειστηριασμό σπιτιού.
3.            Ελεύθερα δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά για όλους.
4.            Δεν υποτασσόμαστε στη “συναίνεση”, ανατρέπουμε κάθε κυβέρνηση κοινωνικής λεηλασίας.